Pages

Friday, November 6, 2009

mmg emosi..or beremosi..or???

huhuhuuuu....those yg dh tau cite aku..aku pn x tau nk kategorikn diriku ini in what type.. b4 that after u all read this story mory..can u tell me what type of person aku nih??huhuhuuu..
Nak kate emosional pn ade gak ar..ataupn aku ni prasan sorg2 ke..aku terover pikir padahal xde mende ke..or sememangnye ade manusia yg pendengki ni wujud..tp apsal aku jd mangse?
Lately ni aku slalu gak la muhasabah diri..(cheewahh..actually slalu termenung..) slalu terfikir..ape prangai aku yg buruk org x suke..and nk la cari what 'part' yg bole buat org terguris ker..or..amik ati ker.. yela kekadang mmg la x sengaja laser lastik mulut ku ini..or..ade ke aku ni jual ikan ker..(selfish)or berlagak ker..sampai ade org nk nyindir aku..aku rase x de pn yg best kt diri aku..nk kate rajin..cnfm x..coz byk keje tertangguh..(this year only yek!)nk kate pandai bodek pn jauh skali..coz aku lom lulus test bodek nih..
Mmg dh lame aku pendam pasal hal nih..cume arini la tb2 terrrrlepass lak..tu pn nasib baik aku nangiss..kalo aku ngamok??!!hish..hish..hish..sungguh x profesional la kn?? Knape la wujud manusia yg x jujur dlm dunia nih??mmg la aku ngaku aku pn same..tp kalo x jujur sampai tahap melaga2kn org tu..aku rase lom lulus lg nk buat..depan mata..lemah lembut.. baik.. i trust u..u trust me..TIBA2  dalam diam dia leh wat cite lain dgn org lain..dh la tuh..dia leh cite ngan org yg dia kutuk kt kite..can u imagine??kalo la aku bgtau kt org tu ape yg dia kutuk???tp aku bkn gitu..kenape ek??ape motif nyer dia cmtu??best sangat ke buat lagu tu?cube la buat lagu patriotik ke..rap ke..hehhehe..gile kejap..
sampai skrg aku still cari ape motif manusia tu jd camtu..nk dengki sgt ngan aku..mule2 perli2...aku ok lg..pastu gurau yg garau..ok lg..gua x de hal lg..pastu msg2 ngan 'gu' gua cm sinis kt gua..xde hal lg..coz malas nk jd budak kecik..tp arini lak aku jd budak kecik..nk melalaaakkk jek...baru kne pukul sikit nk mcm ape.. tp bkn melalak sbb dipukul..sbb dh lame terkumpul..
Actually that morning aku mmg kne perli sampai dia ckp 'sape suke ko??' even dalam nada gurau..tp aku leh gak bace muke org..cume aku still control lg..coz as i say..aku malas nk amik port..but that day gak aku kne hentam ngan topi mengkuang tepat ke arah muke ku..oleh manusia tu... WHY??? ape motifnyer?? dia ckp opppsss gurau..GURAU ke cm tu?tringin gak nk gurau..terajang orang pastu cakap..oopppss gurau jek..leh x?
tu yg buat aku tb2 emotional nk melalak..kalo ade mak td..dh lame aku ngadu sambil kesat2 air mate sambil teresak2 ckp kt mak...huhhuhhuhuu msti u all leh imagine kn??tu la bende yg aku sampai skrg x dpt buat..hahaha..kalo buat dpt habuan lg ade la..
susah kalo ade org thinking..org lain xleh lebih dari dia..walhal xde lebih mane pn..kurang lg ade la..dont know why she's being like that..aku respect dia lg ade la..tp dia yg x prasan..
kalo nk cite manusia dengki ni smpai ke sudah x abis..now aku nk pejam mata..rilex kn bengkak2 supaye awat mude..huhuhuuu
ape kite nk buat dgn org cmni??any ideas??

4 comments:

khaizha98 said...

kui kui dah dua entry psl org itu....sy lg laaaa kan ade entry melampau lg untuk satu ketika dulu tp xkan di delete, biarkan utk jadi kenangan.

nk buat apa?agaknya kita sama2 jd mangsa tapi diserang dari sudut dan aspek yg berbeza.Tapi penghujung motifnya adalah sama...

Sebenarnya lps Jumaat ari tu yg saya ditikam dr blkg tu sy terus berubah cara(kalo awak perasan). Itu Hulk sudah jdi besar kehijauan juga. Dan itu kepala sudah jadi besar juga, masa utk lawan balik...sarcastic cara saya...ha ha habisla

nota kaki: sapa kata saya x pernah terasa dgn dia, diserang dgn kata2 yg bertubi2 hingga saya hilang kata lalu saya diamkan diri dan berubah air muka. dia perasan lalu bertanya..cuba menidakkan tapi akhirnya saya mengaku...terus saja saya melepaskan peluru...sori ada masa saya boleh tahan, ada masa ko kena tahan je la..

aL-gOjO said...

rilex diana.

ada sesetengah orang mmg macam tu. jenis yang tak boleh tengok lebey. tapi kita peduli apa kann..kita ialah kita. dia ialah dia. jangan amik port sangat dgn org macam tu. kita diam diri je. nanti lelama sure dia bosan.

zaza said...

emm...pesan kak za satu...kita ikut mana yg baik..yg buruk abaikan...n for ur info kakza dah cukup2 terkena dgn org yg 'seperti' itu...jadi untuk akan dtg i more be careful...don't trust anybody even just ur self only!!memang kita nampak baik just becoz PROFESIONAL..but indeed nope!!!....so....masuk telinga kana kuar telinga kiri....tak luak duit kita...

d34n4 said...

thanks for those mmbe yg prihatin..yess disebabkn kite 'profesional' kite x nk amik port..cume sometime ade keraguan di hati..ape la yg dia sakit sgt tgk diriku yg serba kurang nih??huhhuhuuu but now i'm okey!ikut suke dia la nk buat ape..syukur sesangat 'kami' berjauhan..kikiki..kali ni biar lah depa nk kate ape pn..sukati dia la nk jd talam berapa pn..terpulang la org yg dgr believe or not.. bak kate Mr.Al-Gojo='kita ialah kita..lebih baik diam'untuk keterangan lanjut sila rujuk tuan pnye badan..
im hepi person..(tp ternangis gak huhuuhu..)